Τα δις της εξαθλίωσης

Πολλά, πάρα πολλά τα δις που πληρώνει η Διεθνής των Κεφαλαιοκρατών, για να σώσει λέει την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα όμως τα δίνει, για να πείσει τους Έλληνες ότι πρέπει τουλάχιστον μέσα σε 2  χρόνια να «πιάσουν» το βιοτικό επίπεδο του Μπαγκλαντές. Περί αυτού πρόκειται, όσο παράξενο κι αν ακούγεται: Μας  ακριβοπληρώνουν για να εξαθλιωθούμε.
Πριν δύο χρόνια περίπου σ'ένα άρθρο (http://www.vostiniotismos.blogspot.com/2011/01/blog-post_03.html#more) γράφαμε:
 «Εκτός από το μεγάλο σάλτο στην κρατική περιουσία υπάρχει και το μεγάλο σάλτο στις εργασιακές σχέσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι μικρή μπιζνα να κατεβάσεις την αξία της εργατικής δύναμης, το μεροκάματο εκατομμυρίων ανθρώπων στην τιμή των 5 δολαρίων».
Εδώ είμαστε λοιπόν!
-Πόσο είναι σήμερα το μεροκάματο κατά μέσο όρο στην Ευρώπη, στη Δύση γενικότερα; Να το βάλουμε 40 δολάρια;
-Πόσοι εργαζόμενοι παίρνουν αυτό το μεροκάματο; Να βάλουμε ένα δισεκατομμύριο;
-Πόσα μεροκάματα κάνει ένας εργαζόμενος κατά μέσο όρο το χρόνο; (ας πούμε μόνο μια βάρδια). Να  βάλουμε 300 μεροκάματα;
Έχουμε λοιπόν και λέμε: 40 δολάρια ΕΠΙ  1.000.000.000 εργαζόμενοι ΕΠΙ 300 μεροκάματα
ΙΣΟΝ με 12.000.000.000.000 (12 τρις), το χρόνο.
Ας πούμε ότι τόσο κοστίζει ΣΗΜΕΡΑ για ένα χρόνο η εργατική δύναμη της Ευρώπης και της Αμερικής. Ας κάνουμε τώρα έναν άλλο υπολογισμό: Ας δούμε πόσο θα στοιχίζει αύριο, τις επόμενες μέρες, άιντε 1-2 χρόνια αργότερα , μετά το ΧΥ παγκόσμιο μνημόνιο, όταν δηλαδή το μεροκάματο θα κατέβει όπως λέμε παραπάνω στα... 5 δολάρια.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:  5 δολάρια επί 1.000.000.000(ένα δις) επί 300 ΙΣΟΝ 1.500.000.000.000 (1,5 τρις)
Δεν μένει μια αριθμητική πράξη ακόμα και τελειώνουμε: 12 τρις πλην 1,5 τρις = 10,5 τρις λιγότερα, πιο φτηνά δηλαδή θα στοιχίζει η εργατική δύναμη της Δύσης το χρόνο.
Ας κάνουμε ακόμα μια πράξη, ας πούμε ότι αυτό θα γίνει μόνο για 10 χρόνια, που σημαίνει 10,5 τρις ΕΠΙ  10 χρόνια ΙΣΟΝ 105 τρις.
Αυτά κι αν είναι είναι λεφτά, αυτή κι αν είναι μπίζνα. (Και το χρέος θα παραμένει χρέος)
Γράφαμε στην αρχή ότι τα λεφτά που δίνουν στους Έλληνες είναι πολλά, πάρα πολλά. Μετά όμως από τους παραπάνω υπολογισμούς που κάναμε αποδεικνύονται ελάχιστα. Πόσο μάλλον όταν δίνονται για να εξαθλιωθούμε, όπως λέμε στην αρχή, για να εκμηδενίσουν την νοημοσύνη μας πρώτα,  ύστερα την νοημοσύνη των άλλων λαών,  των εκατομμυρίων εργαζομένων όπου γης. Βαριά η ευθύνη του Ελληνικού λαού, μια και αποφάσισαν οι ισχυροί της γης να αρχίσουν από την Ελλάδα τα πειράματά τους. (Ίσως γιατί δεν μπορούν να συγχωρήσουν την φράση του Αριστοτέλη ότι: ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΟΥ ΤΙΚΤΕΙ ΝΟΜΙΣΜΑ).
Βαριά η ευθύνη και των άλλων λαών, πρώτα από όλα της Ευρώπης: Δεν μπορούν να βλέπουν αδιάφορα σαν στην Ζούγκλα πως οι ύαινες κατασπαράζουν μια γκαζέλλα που λέγεται Ελλάδα!!!

Βοστινιώτης Παναγιώτης
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου